Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Overzicht collegebesluiten

dinsdag 16 januari 2024

14:00
Locatie

Collegekamer

Voorzitter
Astrid Heijstee - Bolt

Agendapunten

  1. 4.a

    In verband met het aflopende contract van onze huidige accountant zijn in het vierde kwartaal 2023 de voorbereidende werkzaamheden gestart voor de Europese aanbesteding accountant. Op 27 november 2023 is door de gemeenteraad het raadsvoorstel procesaanpak aanbesteding accountant vastgesteld. Conform deze procesaanpak zijn in de financiële commissie van 11 december 2023 bijgevoegde aanbestedingsstukken besproken. Na een paar kleine aanpassingen is de volgende stap de aanbesteding te publiceren op Tenderned met als doel een voorlopige gunning van de opdracht aan een van de inschrijvers.


    Aangezien de opdrachtwaarde groter is dan € 200.000 ligt de bevoegdheid voor het starten en publiceren van de aanbesteding bij het college en is deze niet in mandaat gegeven.
    Het college heeft besloten de aanbesteding te starten en te publiceren op Tenderned.

    Besluit

    Een Europese aanbestedingsprocedure accountant te starten en te publiceren op Tenderned.

  2. 4.b

    Half december heeft de provincie Noord Holland herstelwerkzaamheden uitgevoerd aan de Leimuiderbrug met als doel de frequente storingen op te lossen. Tot op heden lijken de storingen echter niet opgelost. Dit met veel hinder voor inwoners, ondernemers en weggebruikers tot gevolg. Vandaar dat hier vanuit de drie Rijnstreekgemeenten (Kaag en Braassem, Alphen a/d Rijn en Nieuwkoop) nogmaals aandacht voor wordt gevraagd.

    Besluit

    - Verzending van bijgevoegde brief te bekrachtigen

  3. 4.c

    Per 1 januari biedt de gemeente buurtbemiddeling aan. De gemeenteraad wordt met de raadsinformatiebrief hierover geïnformeerd. De brief is al eerder verstuurd, het college bekrachtigt de raadsinformatiebrief.

    Besluit

    • De raadsinformatiebrief Buurtbemiddeling te bekrachtigen

  4. 5.a

    De fractie van CDA heeft schriftelijke vragen gesteld over het verwijderen van het uitvoegbord op de N207 nabij Leimuiden door de provincie Zuid-Holland. Het college heeft de beantwoording vastgesteld.

    Besluit

    • De beantwoording van de schriftelijke vragen van CDA over uitvoegbord N207 Leimuiden vast te stellen.

  5. 5.b

    Op 30 augustus is de compensatie van de Onroerende Zaakbelasting (OZB) voor vrijwilligersorganisaties door het college vastgesteld. Met deze raadsinformatiebrief wordt de raad geïnformeerd over de voortgang van de OZB compensatie over 2023.

    Besluit

    • De Raadsinformatiebrief compensatie OZB vrijwilligersorganisaties vast te stellen