- Locatie
Collegekamer
- Voorzitter
- A. (Astrid) Heijstee - Bolt
Agendapunten
-
4.a
Het verzoek betreft het omzetten van de agrarische bedrijfswoning naar een burgerwoning en het verbouwen van de bestaande garage tot volwaardige woning op Zuideinde 114 in Roelofarendsveen. Het college neemt een positieve grondhouding aan ten opzichte van het conceptverzoek, maar stelt wel enkele voorwaarden.
Bijlagen
Besluit
1. Het omzetten van de agrarische bedrijfswoning op Zuideinde 114 in Roelofarendsveen naar een burgerwoning en het verbouwen van de bestaande garage tot een levensloopbestendige woning wenselijk te vinden onder de volgende voorwaarden:
a. De ontwikkeling dient te voldoen aan de Nota Parkeernormen 2018;
b. Als deze woning in het betaalbare segment verkocht gaat worden, dan zal een zelfbewoningsverplichting en anti-speculatiebeding opgenomen moeten worden in de koopovereenkomst (eerstegraads familie uitgezonderd);
c. Er dient een afdracht gedaan te worden in het sociale vereveningsfonds om te voldoen aan de eis van 30% sociale woningbouw indien dit percentage niet wordt behaald;
d. Er dient nader onderzoek gedaan te worden naar verschillende milieuaspecten, met name geluid, ecologie en bodem.
2. Indiener te verplichten de omwonenden en andere belanghebbenden op de hoogte te stellen van de voorgenomen ontwikkeling en een terugkoppeling te geven van de reacties van omwonenden/belanghebbenden waarin wordt aangegeven welke invloed de reacties op het initiatief hebben (gekregen). -
4.b
Op 5 december 2023 heeft het college besloten tot het ter inzage leggen van het ontwerpwijzigingsplan “Hof Noordeinde Roelofarendsveen”, gecoördineerd met de ontwerp-omgevingsvergunning, bekend als aanvraag omgevingsvergunning W2021/223 voor het oprichten van 20 woningen aan het Noordeinde 96a t/m 96y te Roelofarendsveen (bekend als: “Hof Noordeinde Roelofarendsveen”). Hierop zijn 146 zienswijzen binnengekomen, waarvan 143 zienswijzen met eenzelfde inhoud. De beantwoording van de zienswijzen heeft geleid tot een wijziging van het plan. Het college heeft het wijzigingsplan gewijzigd vastgesteld met inbegrip van de nota van beantwoording zienswijzen.
Bijlagen
Besluit
1. De nota van beantwoording vast te stellen;
2. Het wijzigingsplan “Hof Noordeinde Roelofarendsveen” bestemmingsplan NL.IMRO.1884.WPHOFNOORDEINDE-ONT1 vast te stellen;
3. De omgevingsvergunning W2021/223 vast te stellen;
4. De brieven als reactie op de brieven aan de raad over participatie en verkeersberekeningen vast te stellen. -
4.c
De annotatie voor het AB van Holland Rijnland van 26 juni 2024 in gemeente Katwijk. Voorafgaand aan de vergadering vindt een informatieve bijeenkomst plaats over de verordening Regionale Investeringsagenda van 17:30 tot 19:00.
Op de agenda van de AB vergadering onder andere de volgende onderwerpen:
- Huisvestingsverordening
- Jaarstukken 2023
- Begroting 2025Bijlagen
Besluit
De annotatie voor de vergadering van het Algemeen Bestuur Holland Rijnland vast te stellen en deze in te laten brengen door de AB-leden in de vergadering van het AB Holland Rijnland.
-
4.d
De aanbesteding voor de reconstructie van de Vriezenweg is momenteel gaande. Op uiterlijk 15 juli dient de gunningsbeslissing genomen te worden en op uiterlijk 5 augustus dient de gegunde opdracht gepubliceerd te worden. Deze data vallen tijdens het reces.
Met dit kaderstellende besluit wordt voorkomen dat de gunningsbeslissing en publicatie van de gegunde opdracht pas na het reces worden gepubliceerd. Daarmee wordt vertraging voorkomen.
Om zoveel mogelijk hinder voor de aanliggende (agrarische) bedrijven en woningen te voorkomen, is het van belang dat de werkzaamheden in het vierde kwartaal van 2024 worden uitgevoerd en afgerond. Een tijdige opdrachtverstrekking is dan ook noodzakelijk.
Dit kaderstellende besluit is de meest effectieve oplossing voor het project, waarbij het al eerder vastgestelde krediet in acht wordt genomen.Bijlagen
Besluit
1. De opdracht voor uitvoering van de reconstructie van de Vriezenweg te gunnen aan de winnaar van de openbare aanbesteding, mits de inschrijving past binnen het door de gemeenteraad vastgestelde krediet.
-
4.e
Om te voorzien in de liquiditeitsbehoefte van de VOF Braassemerland, stemt het college in met een storting (25e tranche) van € 500.000 op uiterlijk 5 juli 2024.
Bijlagen
Besluit
De 25e tranche van € 500.000,- te storten op de bankrekening van de VOF Braassemerland, op uiterlijk 5 juli 2024.
-
5.a
Op 12 juni jl. heeft De Driemaster het toekomstplan aan de gemeenteraad gepresenteerd. Met dit collegevoorstel neemt het college een besluit over het al dan niet voortzetten van de subsidieovereenkomst met De Driemaster. Het college heeft besloten de subsidieovereenkomst tot en met 31 december 2026 te verlengen. Hiermee geeft de gemeente het vertrouwen aan De Driemaster om het toekomstplan conform het programma Welzijn & Preventie uit te voeren. Ondertussen wordt deze periode benut om vanuit de gemeente te kijken hoe het sociaal domein toekomstbestendig ingericht kan worden. Er zijn veel voordelen verbonden aan een brede heroriëntatie op het sociaal domein voor zowel inwoners als voor de gemeente. Het college heeft een raadsinformatiebrief vastgesteld om de gemeenteraad over dit besluit te informeren.
Bijlagen
Besluit
- De subsidieovereenkomst met De Driemaster te verlengen tot en met 31 december 2026 en in de tussenperiode onderzoeken hoe het sociaal domein als geheel toekomstbestendig ingericht kan worden.
- De Raadsinformatiebrief Welzijn & Preventie, De Driemaster vast te stellen.
- De brief aan De Driemaster over de verlenging subsidieovereenkomst 2025 - 2026 vast te stellen.
Wethouder Van Egmond stemt in met de samenwerking met de Driemaster, maar had het voorstel voor de verlenging liever anders gezien.
-
5.b
Woensdag 26 juni 2024 vindt de Algemene Ledenvergadering (ALV) plaats in Hazerswoude-Dorp (gemeente Alphen aan den Rijn). In dit B&W-voorstel staan de annotaties voor de ALV van de VNG.
Bijlagen
Besluit
De adviezen bij de ALV van de VNG op 26 juni 2024 vast te stellen.
-
5.c
Tweejaarlijks vindt er een inspectie plaats door de archiefinspecteur. De archiefinspecteur neemt de bevindingen van deze inspectie op in het KPI-verslag. Deze Key Performance Indicatoren (KPI’s) zijn door de VNG vastgesteld. Het verslag geeft aan de hand van een aantal aandachtsgebieden op- en aanmerkingen over ons archief (digitaal en fysiek/papier). De vaststelling van het verslag is onderdeel van de horizontale verantwoording van het college aan de gemeenteraad. De conclusie in het KPI-verslag is dat de gemeente Kaag & Braassem grotendeels voldoet aan de eisen van de Archiefwet 1995, maar dat er nog aandachtspunten zijn.
Bijlagen
Besluit
1. Het Verslag Archief KPI’s 2022 -2023 vast te stellen.
2. De raadsinformatiebrief Verslag Archief KPI’s 2022-2023 vast te stellen.