- Locatie
Trouwzaal
- Voorzitter
- E.H. (Evert) Henrotte
- Toelichting
-
Voor meer informatie over de V&A-vergaderingen, zie Artikel 18. Visie en Advies-vergaderingen (reglement van orde).
Agendapunten
-
1Opening.
-
2Vaststellen van de agenda.
-
3Mededelingen.
-
3.AMededelingen inzake regionale aangelegenheden.
-
4
Gemeente Kaag en Braassem neemt in 2026 deel in vijf Gemeenschappelijke Regelingen. Dat is één minder dan in voorgaande jaren omdat de BVO Rijn- en Braassem wordt opgeheven en wordt omgezet in een andere samenwerkingsvorm. Deze Gemeenschappelijke Regelingen hebben allen een ontwerpbegroting voor het jaar 2026 opgesteld voor de aan hen opgedragen taken. De ontwerpbegroting van de Veiligheidsregio Hollands-Midden wordt later aangeboden voor zienswijze en deze zal één cyclus later (gemeenteraad 7 juli 2025) voor de gemeenteraad geagendeerd staan. De gemeenteraden van de deelnemende gemeenten worden gevraagd hun zienswijzen op de verschillende ontwerpbegrotingen kenbaar te maken. Het college stelt de gemeenteraad voor om de zienswijzen in te dienen.
Bijlagen
-
5
Zolang het woningtekort aanhoudt, zijn (moeilijke) beslissingen nodig over de verdeling van beschikbare woningen. In Holland Rijnland hebben de gemeenten ervoor gekozen om hierover regionale afspraken te maken, vastgelegd in de regionale huisvestingsverordening (HVV). Inwoners beperken zich niet tot één gemeente, maar verhuizen regelmatig binnen de regio. We zijn daarmee als regio een regionale woningmarkt, waarbij regionale regels over de verdeling van schaarste passen. Deze regels worden periodiek herzien bij de actualisatie van de regionale huisvestingsverordening. De Huisvestingsverordening biedt houvast om de sociale en betaalbare woningen goed te kunnen verdelen en op een juiste manier toe te wijzen aan de doelgroepen. De nieuwe HVV ligt ter inzage van 1 april 2025 tot 27 juni 2025. Het college stelt de gemeenteraad voor om een zienswijze in te dienen.
Bijlagen
-
6
Artikel 45. Vragenkwartier (reglement van orde)
1. Tijdens iedere Visie en Advies-vergadering is er als laatste agendapunt een vragenkwartier, tenzij bij de griffier geen vragen zijn ingediend. In bijzondere gevallen kan het presidium bepalen dat het vragenkwartier op een ander tijdstip wordt gehouden. De voorzitter bepaalt op welk tijdstip het vragenkwartier eindigt.
2. Raadsleden en burgerleden die tijdens het vragenkwartier vragen willen stellen, melden dit onder aanduiding van het onderwerp ten minstevierentwintig uur voor aanvang van het vragenkwartier bij de griffier.
3. De voorzitter bepaalt de volgorde waarin aangemelde onderwerpen tijdens het vragenkwartier aan de orde worden gesteld alsmede de spreektijd voor de overige raads- en burgerleden, het college en de burgemeester.
4. Per onderwerp wordt aan de vragensteller maximaal anderhalve minuut het woord verleend om één of meer vragen aan het college of de burgemeester te stellen en een toelichting daarop te geven. Na de beantwoording daarvan krijgt de vragensteller desgewenst het woord om aanvullende vragen te stellen.
5. De voorzitter kan aan andere raads- en burgerleden het woord verlenen om hetzij aan de vragensteller, hetzij aan het college of de burgemeester vragen te stellen over hetzelfde onderwerp.
6. Tijdens het vragenkwartier worden geen moties ingediend en geen interrupties toegelaten.
-
7Sluiting.