Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Context en Kaders

maandag 17 januari 2022

19:30 - 22:00

Locatie
Digitaal
Voorzitter
J.J. Demoed
Toelichting

Het college schetst de context bij een bepaald onderwerp en vraagt de raadsleden kaders te geven waarmee het college aan de slag kan.

Uitzending

Agendapunten

  1. In het masterplan Sportpad is voorgesteld om o.a. de door de Sportpadontwikkeling vrijvallende locaties in te zetten als kostendrager. Het ontwikkelen van deze locaties is voorlopig (i.i.g. tot de realisatie van het Sportpad) niet mogelijk. Om inzicht te krijgen in de keuzemogelijkheden op deze locaties willen wij met de raad in gesprek om de mogelijkheden en consequenties van keuzes in beeld te brengen. Dit is een volgende stap in het proces om te komen tot een realistisch inzicht over de potentie van de vrijvallende locaties in het inzetten als kostendrager voor het Sportpadgebied.

  2. Het college heeft op 9 maart ingestemd met de aanpak TransitieCommissie om zo te komen tot een Transitievisie Warmte. De gemeenteraad is hier destijds van op de hoogte gebracht. Nu, na een intensieve periode van gesprekken voeren, schrijven, rekenen en meten, is het moment aangebroken dat de TransitieCommissie een concept-definitieve versie van de eerste Transitievisie Warmte wil delen met de gemeenteraad.
    De TransitieCommissie wil daarom, tijdens de C&K-avond van 17 januari, met de gemeenteraad in gesprek. Over de voorgestelde koers, een mogelijke prioritering, de keuzes die hebben geleid tot de voorgestelde koers en prioritering en welke overwegingen daaraan ten grondslag lagen. Daarnaast biedt de avond de kans voor de leden van de gemeenteraad om vragen te stellen aan de TransitieCommissie of inhoudelijke opmerkingen te maken over de koers en een mogelijke prioritering. Op basis van de C&K-avond wil de TransitieCommissie de laatste puntjes op de i zetten en de Transitievisie Warmte definitief maken.